Välkommen      Konsultation      Kirurgi      Behandlingar      Hudvård      Personal      Våra priser      Hitta hit       Kontakt/Boka   
 

Akne

Neostrata har tagit fram en serie av produkter som är speciellt lämpad till behandling av akne - fet aknebenägen hud.

Konceptet bygger på exfolierande metoder som kombinerar AHA med ingredienser som hjälper till att bekämpa akne samt få kontroll över hudens talgproduktion och minimera akneärr.

 

 

Akne
Arm och hand svett
Bröstförstoring
Bröstreduktion hos man
DermaPen
Fettsugning SLIM-LIPO
Hudföryngring/
Skin rejuvenation
 
Hårborttagning
Läppförstoring
Massage - Indian head
Rynkor/Botox/Fillers
Solskadad hud 
Tripolar radiofrekvens RF
Ytliga kärl - varicer
Ögonlocksplastik
       
FÖRE EFTER FÖRE EFTER

 

Speciell akne-behandling

   
Scandoc Clinic kan erbjuda behandling för akne i olika stadier.

Akne är en hudsjukdom som drabbar ungdomar i puberteten. Många personer har dock problem långt upp i vuxen ålder. Förekomsten av akne hos vuxna har ökat under senaste årtionden. Det finns en stor variation vad gäller svårighetsgraden från ganska lätta förändringar till mycket svåra förändringar med stora bölder s.k. komedoner. Akne ses oftast i ansikte på rygg och bröst.

Den bakomliggande orsaken är att det föreligger en kraftig talgproduktion som så småningom helt täpper till körtelns öppning. I den tilltäppta körteln samlas nedbrytningsprodukter. Tillsammans med en speciell bakterie resulterar detta i en inflammation som kan engagera ett större hudområde runt omkring. Huden bliver då röd och ömmande. Ibland uppkommer varbildning.

I många fall är det tillräckligt med lokal behandling men många gånger krävs även en antibiotikabehandling. Endast antibiotikabehandling brukar ge bra resultat i början men behöver upprepas gång på gång. Dessutom finns alltid risk för oönskade biverkningar vid såväl kort som långvarig behandling. Den typ av antibiotika som används vid aknebehandling innebär också att man ej bör exponeras för sol.
  Vid lindrig till måttlig akne är lokalbehandling att rekommendera och ger i de flesta fall en mycket god utläkning. Lokalbehandling går till på följande sätt:

Vid mycket komedoner är det bra att använda vapozon för portämning och därefter en Neostrata peeling. Första gången används 20% syra 1-2 månader. Därefter anläggs en lermask som ligger på 10-15 minuter. Behandlingen avslutas med applicering av Bionic Face serum och en lämplig fuktkräm. Efter 3:e behandlingen kan man öka syrakonc. till 35%.

Vid lokalbehandling av akne på axlar och rygg kan man vid snabbare förändringar använda Neostrata peeling med 50%-ig syra.

Efter den initiala behandlingen bör kontinuerliga behandlingar upprepas med jämna mellanrum, åtminstone krävs ytterligare 5 behandlingar under de första månaderna för att därefter att kunna glesas ut. Hur intensiv underhållsbehandlingen bör vara bero helt på svårighetsgraden.
 

Ring oss på Scandoc Clinic och boka tid för en konsultation Tel: 08-24 25 20

info@scandocclinic.se
www.scandocclinic.se